Aktuellt - Aktiviteter 

Aktuellt 4 juli 2020

#potatis365

Potatis har redan ett tag förutspåtts att bli ett nytt matfenomen, och att finländarna ska återupptäcka potatis vid sidan av pasta och ris.

- Det är dags att potatisen reser sig ur kolhydratträsket, där den hamnade i och med lågkolhydratkosten "karppaus", och återfår den uppskattning den är värd. Därför samlar vi nu branschens aktörer och lyfter potatisen till den position där den, som en smaklig, enkel och trendig råvara, förtjänar att vara, berättar projektets dragarduo Laila Matikainen, ombudsman på Potatisbranschens samarbetsgrupp PAYR, och Suvi Anttila, marknadsförings- och kommunikationsdirektör på ProAgria.

Aktuellt 9 juni 2020. 

Marthaförbundets medlemsnytt

Finlands Svenska Marthaförbund och Finlands Svenska Måltidsakademi har en hel del gemensamt inte bara genom språket men också socialt, kulturellt och historiskt, Martha-förbundet och Finlands Svenska Måltidsakademi värnar speciellt om den finlandssvenska matkulturen.  Martha-förbundet har också en hel del olika projekt som lyfter upp viktiga frågor om mat och måltid på lik linje som vi i den Finlands Svenska Måltidsakademin har som vår uppgift. Du kan läsa Marthornas medlemsnytt genom av att klicka på bilden så kommer du till Marthas egen hemsida.