Suomenruotsalainen ruoka akatemia perustettiin vuonna 2020 tavoitteena edistää Suomen ruotsinkielisen väestön ruoka- ja juomakulttuuria Suomessa, esitellä ja kertoa suomenruotsalaisesta ruokakulttuurista, sen arvoista, historiallisesta perinteestä, ruoka perinnön nykyaikaisista sovelluksista ja sen uusista perinteeseen juurtuneista innovaatioista. 

Suomenruotsalainen Ruoka akatemia haluaa nostaa esille sen aterian tekijöitä, viljelijöitä ja elintarvikkeiden tuottajia, ruokia ja aterioita jotka ovat muokanneet suomenruotsalaista identiteettiä läpi koko historian ajan, sekä kotona, julkisessa ruoanlaitossa että kaupallisessa ravintola-alalla. 

Tällä tavoin Suomenruotsalainen Ruoka akatemia haluaa olla suomen ruotsinkielisen väestön edustaja, jotta he voivat tulla tietoisiksi ja huolehtia omista kulttuuri oikeuksistaan säilyttäen ja kehittäen omaa ruokakulttuuria maamme sekä sisä- että ulkopuolella.

Finlands Svenska Måltidsakademi rf 

Christian Tikkanen
Akatemian Perustaja ja sihteeri