Suomen ruotsinkielinen ruokaakatemia perustettiin vuonna 2020 tavoitteena edistää Suomen ruotsinkielisen väestön ruoka- ja juomakulttuuria Suomessa, esitellä ja kertoa suomenruotsalaisesta ruokakulttuurista, sen arvoista, historiallisesta perinteestä, ruokaperinnön nykyaikaisista sovelluksista ja sen uusista perinteeseen juurtuneista innovaatioista. Suomen Ruotsinkielinen Ruokaakatemia haluaa nostaa esille sen ateriantekijötä, viljelijöitä ja elintarvikkeiden tuottajia, ruokia ja aterioita jotka ovat muokanneet suomenruotsalaista identiteettiä läpi koko historian ajan, sekä kotona, julkisessa ruoanlaitossa että kaupallisessa ravintola-alalla. Tällä tavoin Suomen Ruotsinkielinen Ruokaakatemia haluaa olla suomen ruotsinkielisen väestön edustaja, jotta he voivat tulla tietoisiksi ja huolehtia omista kulttuurioikeuksistaan säilyttäen ja kehittäen omaa ruokakulttuuria maamme sekä sisä- että ulkopuolella.

Finlands Svenska Måltidsakademi r.f