
TASTE Magazine Scandinavia

Finlands Svenska Måltidsakademi är samarbetspartner med den svenska digitala tidskriften TASTE Magazine Scandinavia där vi lyfter fram matkultur i de svenska delarna av Finland.
I menyn hittar du alla Måltidsakademins artiklar som publicerats i TASTE Magazine Scandinavia.
Alla som vill kan gratis prenumerera på den digitala tidskriften och få magasinet direkt till sin e-post.

Taste 3/2025:
Ut på tur och njut av natur
Få tips på en trerätters meny som enkelt kan tillredas och avnjutas ute i naturen!

Taste 2/2025:
Memma – en medeltida dessert med mörka toner
Memma är en unik finländsk rätt av mältad råg som bara lagas till påsk. Den äts med strösocker och grädde, men har tidigare fungerat som pålägg.

Taste 5/2024:
Skarven – den nya tidens måltidsfågel?
Intresset för skarv som matfågel är rätt så stort i både Sverige och Finland.
